phone envelop menu location info half-hour three-quarter hour house music

Lesinformatie

De lessen worden gegeven aan zowel echte beginners als aan gevorderden, aan zowel jong als oud.

Voor het lesgeven in het spelen op de piano gebruik ik o.a. Alfred's methode voor beginners en volwassenen en Piano Forte; daarnaast wordt er in overleg met de leerling bekeken welke (pop)liedjes er geleerd kunnen worden..

Er wordt weleens gedacht dat het keyboard na een druk op de knop vanzelf muziek gaat spelen, zodat je zelf weinig meer hoeft te doen; dit is een verkeerde gedachte, of je moet per ongeluk de demo-knop indrukken! Wel zit op een keyboard een automatische begeleiding, waarbij je met links akkoorden speelt. Met je rechter hand speel je dan de melodie! Links en rechts moeten allebei verschillende dingen doen, bij mij kun je het leren.

De methode Keyboard World wordt gebruikt in de lessen. De boeken zien er leuk uit en zorgen voor voldoende motivatie om door te gaan als het moeilijk wordt. Het meespelen met een bijgeleverde CD zorgt daarbij voor de ontwikkeling van het luisteren en het samenspelen met muziek. Ook het links en rechts samenspelen zonder begeleidingsautomaat (piano spelen) wordt hierin geoefend.

Er wordt in principe alleen privé-les gegeven, dit betekent nl. de meeste persoonlijke aandacht en dus het beste resultaat. Er bestaat daarnaast wel de mogelijkheid om met 2 personen tegelijk les te nemen.

Lestarief

Bij Key61 betaal je per les; als je een keer niet kunt wordt deze les niet in rekening gebracht. Als een les op de afgesproken dag nog wordt afgezegd of je vergeet het per ongeluk, dan wordt deze les wel in rekening gebracht.

Per les van een half uur op jouw locatie reken ik €20,- ; dit geldt in Heerhugowaard. Als ik verder moet reizen naar bijvoorbeeld Alkmaar of omgeving, kunnen we per locatie afspreken wat het lestarief wordt.

Als je eerst een proefles voor jezelf of je kind wilt: een proefles is gratis.